top of page
Gr%C3%B8nt%20vandret_edited.jpg

Behandling af stress

Stress er en alarmtilstand i sind og krop. Den opstår, når man over tid oplever, at ens ressourcer ikke slår til over for de udfordringer og opgaver, der er i ens liv. Man kan ikke få bund i det. Man oplever at miste kontrollen. 

 

Symptomer på stress er typisk søvnproblemer, problemer med koncentration og med at huske. Man mister overblikket og kan opleve sig ubehageligt til stede i en tilstand af mentalt kaos. Mentalt kan man opleve tankemylder, spekulationer og bekymringer, som man ikke kan komme til bunds i. Der kan være hovedpine eller maveproblemer, muskelspændinger og udmattelse. Følelsesmæssigt kan man være mere irritabel/mere grådlabil eller begge dele. Man kan have en gennemgående oplevelse af ikke at orke dagen.  Man føler sig oftest ude af stand til at løse problemer og kan gå i en tilstand af handlingslammelse.

 

I klinikken arbejder vi sammen om, at du bliver i stand til at give dig selv afspænding og ro, kropsligt som mentalt. Vi bruger teknikker fra mindfulness hertil. Vi arbejder på, at du får prioriteret og løst de problemer, der kan løses. Vi arbejder på at genskabe dit overblik. Og vi arbejder på, at du bedre kan være med dine tanker og ikke tage dem alt for alvorligt. 

Ofte har jeg set, at en person kommer ud af en stress med vigtig ny erfaring. Det kan være om nødvendigheden af at drage omsorg for sig selv. Det kan være erkendelser af, at tanker, vilje, ambition mv. ofte kan og vil mere, end kroppen (læs: hele organismen, inklusive hjernen) magter. Eller det kan være nye prioriteringer af, hvad der er vigtigt i livet. Så i og for sig udgør en stressperiode med den rette støtte en unik mulighed for at korrigere og afbalancere sig selv, så man efterfølgende får et liv, der hænger bedre sammen. 

bottom of page