top of page
Gr%C3%B8nt%20vandret_edited.jpg

Senfølger efter hjerneskade/-påvirkning

At finde sig selv efter en blodprop eller blødning i hjernen, efter et hjernetraume eller efter en operation for en svulst i hjernen er en opgave. Man vil ofte opleve sig forandret. De fleste oplever "hjernetræthed", en svær form for mental træthed, som er helt anderledes end nogen former for træthed, man tidligere har oplevet. De fleste oplever desuden problemer med opmærksomhed, koncentration, overblik og hukommelse. Derudover kan der være mange individuelt forskellige  problemer. Mange oplever problemer med at sætte sig selv i gang og med at fastholde aktivitet. Mange oplever at være blevet mere kortluntet eller være blevet let til tårer eller begge dele. Mange oplever at have mindre overskud eller lyst til socialt samvær.

At lære at leve med en skade på hjernen handler om at vænne sig til at være forandret. Man skal lære sig selv at kende på en ny måde. Det er en svær proces, som kræver tid og tålmodighed. Ofte kan det være svært overhovedet at acceptere og rumme forandringen. 

Vi mennesker sørger over tab. Også tab af noget i os selv. I terapien arbejder med med tabet. Processen vil ofte være forbundet med svære følelser som tristhed, frustration, vrede, magtesløshed og håbløshed. At tillade sig at være med og rumme sådanne følelser er en del af vejen gennem forandringen. I terapien arbejder vi også med en anden del af vejen, som handler om at finde ud af, hvem man nu er - og hvad man fremover kunne vælge som personligt vigtige og livsbekræftende aktiviteter. 

Som ramt kan du være påvirket i et omfang, som giver mulighed for henvisning til psykolog med tilskud. Tal med din læge om det.

bottom of page