top of page

At blive ét med nuet og fri for stress

I de her måneder, disse vidunderlige sommermåneder, opholder jeg mig rigtig meget i min have. Ja, jeg opholder mig der ikke bare, jeg knokler. Planter, graver, beskærer, klipper og nusser rundt. Jeg kan være opslugt af møjsommeligt at pille skvalderkålsrødder ud af jorden. Hvis du ikke kender så meget til planteriget, kan jeg oplyse, at skvalderkål er en meget aggressiv ukrudtsplante, der spreder sig ubønhørligt. Et lille stykke rod på en centimeter bliver hurtigt til en hel plante.

Ligegyldigt hvad, jeg foretager mig i min have, så er den aktivitet, jeg har gang i, det eneste, der eksisterer i mit univers lige på det tidspunkt.

Jeg bliver ét med nuet.

Har du en aktivitet, hvor du kan blive opslugt? Hvor tiden egentlig ophører med at eksistere, fordi du bliver ét med den aktivitet? Det kan selvfølgelig være uendeligt meget andet end havearbejde, som jo for nogen er en svøbe. Det kan være at ræse 100 km på cyklen på landevejen. Det kan være at gå en tur i en skov med fuld opmærksomhed på alt, hvad du sanser - dufte, synsindtryk, lyde. At lytte til højt elsket musik. At skrive om noget, der optager dig. At være opslugt af en god samtale. At være nærværende sammen med dit barn. At have det sjovt sammen med andre.

Når du bliver ét med nuet, afstresser du for en stund.

Det er sundt og godt for din sjæl og krop.

Seneste blogindlæg
Udvalgte blogindlæg
Sorter efter tags
Arkiv
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page